Hlajenje prostorov v poletnih mesecih s pomočjo centralnega prezračevalnega sistema

Bližajo se poletni meseci z njimi pa tudi poletna vročina. Nihče si ne želi imeti vročine v stanovanju. Ste že slišali za hlajenje prostorov v poletnih mesecih s pomočjo centralnega prezračevalnega sistema?

Piše

KATEGORIJA

Hlajenje prostorov v poletnih mesecih

Hlajenje prostorov s pomočjo centralnega prezračevalnega sistema

V našo novo hišo smo vgradili odličen sistem prezračevanja z rekuperacijo, ki preprečuje nastajanje plesni in zatohlosti v prostoru, pozimi pa pripomore k preprečevanju toplotnih izgub, ki bi jih imeli z naravnim prezračevanjem, torej z odpiranjem oken. Kaj pa sedaj? Bližajo se poletni meseci, z njimi pa tudi vročina. V našem bivalnem okolju želimo imeti neko stalno temperaturo, brez velikih odklonov, ki nam omogoča dobro počutje in nam ne povzroča nevšečnosti. Optimalna bivalna temperatura se poleti giblje okrog 26℃. Če pozimi bivalne prostore ogrevamo, jih moramo poleti hladiti. Naše prostore lahko hladimo na več načinov.

Z odpiranjem oken ponoči in zgodaj  zjutraj uspemo hišo nekoliko ohladiti, medtem ko se zunaj na soncu že začenja vročina. Zapustimo naše stanovanje in se popoldan ali proti večeru vrnemo vanj v pričakovanju hladnega svežega zraka, saj pričakujemo, da nam bo rekuperator ohranjal konstatno temperaturo in svežino. Žal pa se vrnemo v precej bolj toplo okolje, kot smo ga zapustili zjutraj. Naša hiša ali stanovanje sta lahko primerno zasenčena in izolirana, vendar pa naš rekuperator nima 100% rekuperacije energije. Če notranjost ni aktivno hlajena, rekuperator hladilne energije ne more vračati, se bo zato temperatura notranjosti čez dan zviševala in segrevala tudi naše stanovanje. Seveda si na tem mestu lahko pomagamo s klimatsko napravo, ki pa ima svoje pomankljivosti. S klimastko napravo namreč ponavadi ne hladimo vseh prostorov.

Rekuperator dovaja vlažen zrak, in v conah, kjer se sveži vlažen zrak in ohlajen notranji zrak pomešata, prihaja do močnega neudobnega dviga relative vlage. Da bi zagotovili popolno udobje bivanja in preprečili nastanek takih con, bi potrebovali več klimatskih naprav, ki bi jih razporedili po hiši oziroma stanovanju. Taka rešitev pa je seveda precej draga in potratna, nekateri pa enostavno niso navdušeni nad klima napravami v prostorih.     

Na podlagi našega strokovnega znanja in bogatih izkušenj zagotavljamo, da je hlajenje zraka v kanalu za rekuperatorjem najbolj optimalna rešitev tega problema. Sistem hlajenja v kanalu vgradimo med prezračevalno napravo in razdelilno komoro vtočnega zraka. Kanalsko hlajenje deluje z majhno močjo in nizko intenzivnostjo vendar vztrajno ves čas. Tako ne zaznamo neprijetnega pihanja hladnega zraka, temveč samo svežino in prijetno temperaturo brez pihanja. Hkrati pa je sama poraba energije, ki jo namenjamo za hlajenje, izredno majhna, saj tako pohlajevanje omogoča majhna a kakovostna reverzibilna inverterska zunanja enota Fujitsu s hladilno močjo le 2,5 kW in deluje perfektno, skozi celo poletje. Povpraševanje za ta sistem iz leta v leto narašča, saj imamo le pozitivne odzive uporabnikov.  Prepričali smo med drugim tudi največje skeptike, ki sedaj mirno spijo tudi,  ko so zunaj najhujše sparine.

Plod slovenskega znanja

 

Sistem Regain Freo je plod slovenskega znanja.

Preverite našo ponudbo sistem Regain Freo za hlajenje v kanalu, ki vam poleti zagotavlja hlajenje prostorov in vzdrževanje konstantne prijetne temperature, v prehodnih obdobjih pa vam omogoča dogrevanje prostorov.

Deli novico

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistike pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.