Kaj moramo paziti pri izbiri prezračevalnih cevi

Piše

KATEGORIJA

Kaj moramo paziti pri izbiri prezračevalnih cevi

Na trgu je množica plastičnih cevi za prezračevanje.

Nekatere prezračevalne cevi so zelo poceni, nekatere dražje. Za oboje pa proizvajalci ali njihovi prodajalci trdijo, da so antibakterijske, antistatične in imajo certifikat.

Predstavljajte si, da vam nekdo prodaja kruh za katerega trdi, da je odličen, okusen in zdrav in ima certifikat. V resnici boste pa dobili kruh narejen iz moke, ki je recimo 20 let ležala v skladišču, njen certifikat o kvaliteti  pa se sklicuje na številko predpisa, ki v resnici govori o kvaliteti kombajnov za žetje žita. Kot  nestrokovnjak boste take prevare težko prepoznali.

V tem primeru se je potrebno držati edinega pravila, da višja cena nesporno pomeni samo višjo kvaliteto cevi, ker ceno ne določa ime blagovne znamke, kot to velja v modni industriji.

Na spodnjem linku si lahko podrobneje ogledate, katere vse posamezne lastnosti morajo biti certificirane, kot lahko vidite na primeru cevi proizvajalca UBBINK, ki so testirane na TÜV.

Visoko kvalitetne Ubbink razvodne cevi Air Excellent: https://zrak.remty.si/distribucija-zraka/airexcellent/prezracevalna-okrogla-cev-dn75-63-mm-50-m/

Vsak od nas je že kupil res poceni všečno majico, ki smo jo oblekli morda samo enkrat, po prvem pranju pa je bila neprepoznavna. Z malo jeze smo jo zavrgli in nabavili novo bolj kvalitetno. Tega v primeru vgrajenih poceni cevi v hišo ne boste mogli več storiti. Morila vas bo misel, da dihate izparine od reciklirane plastike, da so cevi pri upogibanju ali kasneje zaradi napetosti v krhkem materialu popokale, da na teh mestih zastaja prah, da jih boste v primeru čiščenja še dodatno poškodovali in da so jih poškodovali že delavci na objektu, ki so izvajali druga dela.

Zato ne tvegajte s slabo odločitvijo in naj vas nekaj evrov manj ne premami!

Prispevek napisal STANE TOMC, univ. dipl. inž.

Deli novico

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistike pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.