Eko sklad – subvencija prezračevanja

Za vse Brink prezračevalne naprave z rekuperacijo navedene na tej povezavi Seznam-rekuperatorjev so vam na voljo nepovratne finančne spodbude Eko sklada.

Piše

KATEGORIJA

Eko-sklad-remty

Postopek pridobivanja subvencije nepovratnih sredstev Eko sklada za prezračevanje z vračanjem toplote.

Za vse Brink prezračevalne naprave z rekuperacijo navedene na tej povezavi Seznam rekuperatorjev so vam na voljo nepovratne finančne spodbude Eko sklada.

Subvencionirana je celotna naložba, torej vsi sestavni deli prezračevalnega sistema, vključno z montažo. Trenutno spodbuda znaša 20% investicije.

Na javnem pozivu lahko sodeluje fizična oseba, ki je investitor in lastnik nepremičnine, ali ožji družinski član, ali najemnik s pisnim soglasjem lastnika.

Kot je navedeno, postopek velja samo za samostojen ukrep montaže hišnega prezračevanja z rekuperacijo pri sanacijah in novogradnjah, če je vlagatelj fizična oseba in gre za stanovanjsko enoto.

Vlogi, ki jo pravilno izpolnite in vložite na Eko sklad, je potrebno priložiti veljaven predračun izvajalca, iz katerega so razvidni stroški za nakup in vgradnjo oz. montažo ene od oblik centralnega sistema prezračevanja ali lokalnih naprav za prezračevanje z vračanjem toplote odpadnega zraka (rekuperacijo).

Poleg predračuna je potrebno vlogi priložiti tudi fotografijo hišne številke ali kopijo gradbenega dovoljenja in fotografijo notranjih sten prostora, kjer bo vgrajena prezračevalna naprava iz katere mora biti razvidno, da investicija še ni bila izvedena.

Iz fotografij mora biti razviden tudi datum, ko je bila fotografija posneta. Vlogo skupaj s prilogami je potrebno oddati v času, ko je razpis odprt in se je nanj možno prijaviti.

Takoj za tem je že mogoče pričeti z izvajanjem del, in sicer ne glede na to ali je Eko sklad vašo vlogo že vzel v obravnavo ali ne.

Uporabne povezave do ustrezne dokumentacije:

Eekosklad – začetna stran
Aktualni razpisi – JAVNI POZIV 74SUB-OB19
Vloga 74SUB-OB19 za rekuperacijo izpolnete pod naslovom »J« na strani 4 spodaj
Seznam stanovanjskih in lokalnih prezračevalnih naprav

Postopek pridobitve subvencije:

1. Pridobitev predračuna za vašo naložbo.

2. Izvedba naložbe in zbiranje dokumentacije za priloge k vlogi za subvencijo, zaključek del in plačilo.

3. Oddaja vloge na Eko sklad.

4. Prejem odločbe o sofinanciranju po približno 6 mesecih.

5. Nakazilo subvencije v 60 dneh od vročene odločbe.

Deli novico

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistike pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.