Remty predstavil inovativne rešitve za energijsko učinkovite stavbe na konferenci SZE 2024

Piše

KATEGORIJA

konferenca SZE 2024_zoh

V času, ko se svet sooča s posledicami podnebnih sprememb, je iskanje naprednih energetskih rešitev postalo ključnega pomena. Ta potreba je bila v središču pozornosti na Mednarodni konferenci SZE 2024, ki jo je organiziralo Slovensko združenje za energetiko (SZE). Dogodek je potekal od 2. do 4. junija v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

Konferenca je zbrala strokovnjake iz področja energetike iz vse Slovenije in tujine, da bi razpravljali o najnovejših trendih in izzivih na področju trajnostne energije.

Osrednja tema srečanj je bila »Odziv energetskih rešitev na podnebne spremembe«. Udeleženci so se osredotočili na iskanje inovativnih tehnoloških rešitev, ki bi povečale energetsko učinkovitost, zagotovile čistejše vire energije in izboljšale kakovost življenja v družbi.

V sekciji B3, namenjeni toplotnim črpalkam ter sistemom ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, je sodeloval tudi naš razvojnik podjetja Remty, David Krevs. Predstavil je sistem Zračnega Ogrevanja in Hlajenja (ZOH) za skoraj Nič Energijske Stavbe (sNES). Ta tehnologija predstavlja pomemben korak k večjemu udobja v objektih grajenih po principu sNES in tudi potencialno boljšo energetsko učinkovitost.

fotografija konferenca sze remty

Krevsova predstavitev je poudarila, kako lahko zrak uporabimo kot vodilni medij za prenos energije po stavbi in s tem izboljšamo udobje bivanja v naših domovih in poslovnih prostorih. Sistem ZOH je zasnovan tako, da optimizira porabo energije, hkrati pa ohranja visoko raven udobja. Sistem talnega ogrevanja in hlajenja ima svoje prednosti vendar se v visoko učinkovitih sNES stavbah kažejo določene slabosti, na primer previsoka ali prenizka temperatura prostora zaradi počasne odzivnosti. Sistem ZOH te slabosti odpravlja in celo nadgrajuje. Sistem uporablja toplotno črpalko za ogrevanje in hlajenje osnovnega medija (vode), obtočna naprava posredno hladi oz. ogreva zrak, ki se nato vpihne v čiste prostore. To v kombinaciji z dovajanjem zunanjega zraka, ki ga lahko po potrebi dodatno vlažimo, poskrbi za popolno udobje.

SZE 2024 26 foto BarbaraReya

Poleg visoke energetske učinkovitosti je sistem ZOH enostaven za montažo in vzdrževanje. Sistem je zasnovan tako, da je kompakten in modularen, kar omogoča enostavno namestitev v nove in obstoječe stavbe.

Prednosti sistema ZOH:

  • Izjemno hitra odzivnost na spremembe temperature: Brez pregrevanja prostorov v zimskih ali prehodnih obdobjih
  • Hlajenje in razvlaževanje: Zagotavlja prijetno notranjo klimo v poletnem času
  • Enostavna montaža in vzdrževanje: Kompakten in modularen dizajn
  • Primeren za nove in obstoječe stavbe: Vsestranska rešitev za različne potrebe

Če iščete energetsko učinkovito in trajnostno rešitev za ogrevanje in hlajenje vaše sNES stavbe, je sistem ZOH odlična možnost.

Mednarodna konferenca SZE 2024 je več kot le strokovno srečanje – je platforma, ki spodbuja mreženje in odpira nove poslovne priložnosti. Remtyjeva udeležba na tem dogodku nam je veliko pomenila, saj poleg udobja stremimo tudi k reševanju globalnih izzivov. V času, ko so posledice podnebnih sprememb vse bolj opazne, takšni dogodki in inovacije ponujajo upanje in konkretne rešitve za bolj zeleno prihodnost. Sistem ZOH za sNES je le eden od primerov, kako lahko tehnologija pomaga pri oblikovanju trajnostnega in energetsko učinkovitega sveta.

Deli novico

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistike pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.