Glasnost rekuperacijskih naprav

Rekuperacijske naprave so ključnega pomena za zagotavljanje svežega zraka v sodobnih domovih, a kot vsak rekuperator (natančneje njegovi ventilatorji) povzroča določen nivo hrupa.

Piše

KATEGORIJA

Rekuperacijski prezračevalni sistem

Rekuperacijske naprave so ključnega pomena za zagotavljanje svežega zraka v sodobnih domovih, a kot vsak rekuperator (natančneje njegovi ventilatorji) povzroča določen nivo hrupa. Nivo hrupa rekuperacijskih naprav je odvisen od več dejavnikov.

V tem članku bomo raziskali, kako lahko ustrezno načrtovanje in namestitev naprave prispevata k tišjemu delovanju in izboljšanju kakovosti bivanja.

FLAIRKO hrup

Razumevanje vpliva moči na hrup

Najprej je pomembno razumeti, da višja kot je moč naprave, glasnejši je lahko njen delovni proces. To je posledica povečanja zračnih pretokov, ki so potrebni za učinkovito izmenjavo zraka. Napravo je potrebno vedno dimenzionirati tako, da se v najvišje hitrosti ventilatorjev prestavi le ob izrednih dogodkih v hiši, kot so večji obiski. Takrat njena malo povečana glasnost ne moti nikogar, sicer pa naj naprava stalno deluje na nižjih obratih, kjer pa lahko zagotovimo neslišno delovanje.

Ustrezno načrtovanje pozicije naprave

Eden izmed ključnih korakov pri zmanjševanju hrupa je ustrezno načrtovanje pozicije. Napravo je priporočljivo namestiti v prostor, kjer bo hrup najmanj moteč, na primer v tehnične prostore ali kleti.

Uporaba dušilnikov zvoka

Dušilniki zvoka so učinkovit način za zmanjšanje hrupa, ki ga ustvarjajo ventilatorji. Ti elementi so zasnovani tako, da absorbirajo zvočne valove in preprečujejo njihovo širjenje po zračnih kanalih.

Optimizacija razvodov za distribucijo zraka

Pravilno načrtovani razvodi za distribucijo zraka lahko prav tako prispevajo k zmanjšanju hrupa. Uporaba izoliranih zračnih kanalov in izogibanje ostrih zavojev pri načrtovanju prezračevalnih cevi lahko zmanjša turbulenco zraka v njih in s tem povezan hrup.

Zaključek

Z upoštevanjem teh nasvetov lahko zagotovimo, da bo vaša rekuperacijska naprava delovala tišje in bolj učinkovito, kar bo izboljšalo kakovost bivanja v vašem domu. Ne pozabite, da se je pri načrtovanju in izbiri rekuperacijske naprave vedno priporočljivo posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali najti optimalno rešitev za vaše potrebe. Naš kader je odlično strokovno in tehnično podkovan, zato vam bomo z veseljem svetovali in pomagali.

Air 70
Lokalno

Brink Air 70

Lokalna prezračevalna naprava Air 70 Brink Nizozemska z rekuperacijo toplote do 92 % odpadnega zraka, max. pretok zraka 70 m3/h pri 150 Pa. Vključuje: predgrelnik, …

Read More →
Brink Sky 300
Centralno

Brink Sky 150

Centralna prezračevalna naprava Brink Sky 150 je Nizozemska naprava z rekuperacijo toplote do 84% odpadnega zraka, serijsko vgrajeni predgrelnik, max. pretok zraka 150 m3/h pri …

Read More →
Capture

Renovent Excellent 180

Imate manjšo hišo, stanovanje ali vikend? Vas moti vonj po zatohlem, ali pa imate težave z nabiranjem plesni? Bi se radi po dolgem dnevu sprostili, …

Read More →
Brink Sky 300
Centralno

Brink Sky 200

Centralna prezračevalna naprava Brink Sky 200 je Nizozemska naprava z rekuperacijo toplote do 85,6% odpadnega zraka, serijsko vgrajeni predgrelnik, max. pretok zraka 200 m3/h pri …

Read More →
Sky 150 200
Centralno

Brink Sky 300

Centralna prezračevalna naprava Brink Sky 300 je Nizozemska naprava z rekuperacijo toplote do 85% odpadnega zraka, max. pretok zraka 300 m3/h pri 230 Pa. Vključuje: …

Read More →
Flair 225
Centralno

Brink Flair 225

Centralna prezračevalna naprava Brink Flair 225 Nizozemska z rekuperacijo toplote do 92 % odpadnega zraka, max. pretok zraka 225 m3/h pri 150 Pa. Vključuje: predgrelnik, …

Read More →

Deli novico

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistike pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.