Kako se rešiti plesni?

Piše

KATEGORIJA

Sanacija plesni

Imate tudi vi težave s plesnijo? Obnove vašega doma ste se lotili z vso skrbnostjo, da dosežete energijsko varčen dom, sedaj pa je nastopila nadloga s plesnijo?

Nastanek plesni je posledica previsoke vlažnosti v prostoru, ki tam zastaja in nam je ne uspe odstraniti iz prostora. Pred obnovo doma vaša stara okna niso tesnila, res ste izgubljali energijo in vaš dom je bil energetsko potraten, vendar so reže na oknih vsaj malo omogočale konstantno prezračevanje tudi v času vaše odsotnosti in vlago sproti odstranile iz vašega doma. Takoj po vgradnji tesnih in energetsko varčnih oken, pa je bil ta proces prekinjen in zelo hitro so bili ustvarjeni vsi pogoji za nastanek plesni.
Ta pa ni samo grda, njena največja težava je, da je zdravju zelo škodljiva. Lahko jo odstranimo, na novo prepleskamo stene, obrišemo vse omare, zunaj in znotraj, vendar če nismo odstranili vzroka razvoja plesni, bo ta nadloga zelo hitro nazaj.

Plesen, slab zrak, zatohlost so razlogi, ki nam pokvarijo bivanje tudi v najsodobnejšem domu. Lahko povzročajo bolezenska stanja pri vseh članih družine in skrajšujejo življenjsko dobo našemu domu, česar pa si ne želi nihče.

Za rešitev problema obstaja le ena pot – konstantno prezračevanje s pomočjo sodobnega rekuperatorja in kvalitetnega razvoda sistema prezračevanja do in iz prostora.

Ekipa Remty-R smo strokovnjaki za prezračevanje vseh vrst objektov in našim strankam pomagamo pri tem, da izberejo tak sistem prezračevanja, ki bo v njihovem domu zagotavljal svež zrak, brez plesni, predvsem pa celotni družini omogočil zdravo in kvalitetno bivanje v njihovem domu. Za vas smo izbrali energetsko najvarčnejše rekuperatorje z visokim izkoristkom vračanja energije in 5-letno garancijo nizozemskega proizvajalca BRINK. Za dovod svežega zraka do prostora pa vgrajujemo cevni sistem proizvajalca UBBINK, ki je v celoti izdelan iz prvinskih materialov in ne iz recikliranih, ki lahko oddajajo strupene hlape.

Pokličite nas, saj vam bodo naši strokovnjaki z več kot 40 letnimi izkušnjami na področju prezračevanja pomagali izbrati najprimernejšo rešitev.

Oglejte si delovanje prezračevalnega sistema.

Deli novico

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistike pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.