Predavanje na FA v okviru AKADEMIJA ZRAKA

Piše

KATEGORIJA

Posnetek zaslona 2023-11-30 125103

23.11.2023 je imel naš sodelavec Stane Tomc predavanje na Fakulteti za arhitekturo z naslovom:

STROJNE INSTALACIJE PRI GRADNJI HIŠ S POUDARKOM NA ZRAKU KOT VODILNEM MEDIJU.


Govoril je o zraku kot vodilnem mediju za udobno in zdravo bivanje, o ponudbi različnih sistemov, o dobri praksi in o vlogi arhitekta pri izbiri strojnih sistemov. Predavanje so poslušali študentje 4. letnika in je bilo lepo sprejeto, saj so se zavedali, da se bodo po diplomi na svoji poklicni poti kaj kmalu srečali s temi stvarmi. Prezračevanje hiš z rekuperacijo namreč postaja standarden del strojne opreme hiše. Kot dobavitelji opreme se nemalokrat srečujemo z ne prav dobro razdelanimi strojnimi projekti, kar
meče slabo luč tudi na vaš projekt hiše v celoti.

Resized 20231123 170239

Projektanti so dostikrat premalo poučeni o teh specifičnih sistemih, ki zahtevajo zelo poglobljeno poznavanje detajlov. Investitorji so zato nezadovoljni, ker se pri gradnji pojavijo težave in dodatni nepotrebni stroški. Poudarek predavanja je bil torej predvsem na tistih stvareh, ki jih arhitekt mora vedeti , da lahko uspešno vodi projekt kot glavni projektant in tudi kredibilno svetuje investitorju glede nivoja uporabe sistemov za prezračevanje.

Deli novico

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Naročite se na uporabne nasvete!

Naročite se na uporabne nasvete in prejmite obvestilo o prezračevalnih rešitvah in novih ponudbah.

Pištkotki

Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistike pomagajo, da bo vaša izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po vašem okusu, jih lahko onemogočite ali o njih preberete v politiki zasebnosti.